Tuning Senzatii la volan Curse ilegale Metode tuning exterior Metode tuning interior Coeficienti tuning

Tuning auto, am şasă cai în plus de la joo.ro!

Poza cu pisi/mitzi/zanaUită de tot ce ştiai despre tuning şi citeşte cu atenţie acest articol, îţi poate schimba viaţa (sau cel puţin modul în care privesti tuning-ul). Pentru început, pentru necunoscători tuning-ul nu constă doar în modificarea maşinii, ci într-un mod de viaţă complex (îmbrăcarea în haine specifice, postarea pe diverse forum-uri, blog-uri sau website-uri legate de tuning despre bijuteria lor şi pareri despre alte maşini, curse sau alţi raiceri si mai constă într-un comportament specific), persoanele care practică acest stil de viaţă pot fi regăsite sub denumirea de raicer,tunăr, reiser etc., această denumire variază de la persoană la persoană, de la oraş la oraş, dar nu toţi pot să işi permită să îşi modifice maşinile, deoarece acest lucru necesită: timp, bani şi un temperament aparte, pentru cei care nu pot şă îşi modifice maşinile vom prezenta spre sfârşitul acestui articol cea mai ieftină modalitate de a îţi modifica maşina intr-o bestie feroce care o sa impresioneze (garantam 100% acest lucru) pe cele mai exigente pisi (specie: homo sapien - femelă, o putem regăsi sub denumirea de mitzi, zână, papuşă, chiparoasă, ursuleţ pufos de pluş, bombonică, pisi, febleţea mea, etc.).

Senzatii la volan

Acum ştii ce inseamnă tuningul, dar oare ştii care este senzatia? Nu are cum să nu te ia cu fiori când trece o maşina cu sute de cai pe langă tine cu o tobă ce îţi înfundă urechile, o senzaţie aparte din exterior, dar oare cum e să te afli la volanul unui asemenea bolid? O întrebare foarte comună, pe care mulţi spun ca au trăit-o, personal pot spune că simţi un fior, inima parcă îţi sare din piept, bate mult mai repede decat normal, adrenalina începe sa fie injectata în sânge, nici nu iţi dai seama ca deja ai ajuns la 7000 RPM ... şi totul în jurul tau parcă stă pe loc, în mare parte pot spune că această senzatie unică nu poate fi explicată, ci doar traită.

Dar...fiind raicer îţi asumi foarte multe riscuri, ca: număratul stălpilor de pe marginea drumurilor, culesul de căpşuni cu maşina (prietenii ştiu de ce), baba pe capotă (specialitatea casei) şi multe altele. Pentru un raicer adevărat fiecare zi poate fi ultima, asa că o traieşte la maxim (gonind pe drumurile publice cu mult peste viteza legală). Totodată, poliţia împreună cu RAR-ul încercă să elimine prezenţa raicerilor pe drumurile publice, expediind în stânga şi in dreapta lunar amenzi de peste 10000 LEI celor ce încalcă legea pe drumurile publice, dar ce contează atâta timp cât toata lumea din oraş cunoaşte masina ta...Aici intervine cel mai important aspect al tuning-ului, CELEBRITATEA, dacă ai o maşina şucară (neoane, tobă înţepată cu cuiul de urlă, bass cât pentru un mic cutremur, un body kit adaptat preferabil sculptat în lemn de mesteacăn sau brad, jante de 2 ori mai late şi mai mari decât normal, jante cromate polishate sau cu spinere, uşi dealea care se ridcă în sus) toată lumea o să te recunoască la modul "Uite-l bă pe ala de are maşina ...", marfă, eşti deja o celebritate! cum am precizat mai devreme înafară de acest lucru, este şi succesul la femei garantat, orice fată îşi doreşte să fie plimbată intr-o asemenea bestie de maşină.

Liniute, mii de cai putere si curse ilegale

Curse ilegale

Cai putere, curse ilegale şi liniuţe...toţi adolescenţii visează la aşa ceva nu? O americancă (un Chevrolet Corvette, un Ford Mustang, etc.) nimica nu se compară cu nişte muşchiuleţ american nu? Sau o japoneză (un Nissan GT-R, o Toyota Supra, etc.), cele mai nebune maşini stock...sau o europeancă (gen Porsche, Ferrari, Audi, BMW etc.), cele mai întâlnite supermaşini pe drumurile publice. Liniuţele, parcă imi amintesc prima mea liniută prin anii 90', avem un BMW pisicuţă, ce amintiri ... Ce e o liniută? Cum nu ştii ce este o liniuţă şi vrei sa fi raicer? Termenul o liniuţă se poate definii ca întrecerea a două sau mai multe (de regulă doar două) maşini pe linie dreaptă pe o distanţă predefinită sau aleasă în comun acord pe un drum public (ilegală/curse ilegale) sau la o intrecere sportivă organizată cu suportul primariei si organelor in fapt (legală/curse legale).

Acum vom discuta şi despre întrebarile frecvente din lumea tuning-ului şi vieţii de raicer, una dintre cele mai întălnite intrebări puse unui raicer este "Căţi cai are?", e normal să intrebi aşa ceva inainte de o liniuţa pe 1000 de m, doar nu vrei să te intreci cu o maşina ce are cu 100 sau 200 de cai mai mult ca tine, nu are rost nu? "Hai frăţică ne dam / ne combinăm?" şi această intrebare este frecventă, partea cu combinatul nu este la cartelă ci la o liniuţă pentru necunoscători.

Putem împărţi tuningul in 3 mari categorii: tuning exterior, tuning audio, tuning la motor (performance), pentru a fi un raicer adevărat trebuie sa te clasifici cel puţin în una dintre aceste categorii.Am vorbit despre tuning in general până acum, mai jos vom prezenta cum maşina ta poate devenii un adevarat bolid. Aş mai dorii să precizez că nu încurajăm întrecerile ilegale pe drumurile publice.

Şi maşina ta este un adevarat bolid!

Metode tuning, tuneaza-ti masina si tuChiar dacă nu crezi sub acel înveliş de tablă sau plastic stă o adevărată bestie ce aşteaptă sa fie eliberată. Tot ce trebuie să faci e să citeşti cu foarte mare atenţie paşii de eliberare a bestiei din interior (metode tuning). Dar nu uita că şi maşina ta are un suflet, trebuie să ii araţi ca o iubeşti, că ţii la ea, poartă-te mai gentil, vorbeşte cu ea şi cel mai important este să o speli, o maşină mai curată este o maşină mai aerodinamică.

Toate metodele de tuning de mai jos se potrivesc pentru orice buzunar, aşadar şi tu ai şansa să iţi tunezi maşina şi să fii şucar fară a plăti sume exorbitante la service-uri auto. Toate metodele de tuning de mai jos au fost testate pe maşini REALE în condiţii de laborator si sunt garantate 100% să functioneze, echipa de cercetatori joo este intr-o continua şi dezvoltare cautare a celor mai noi, unicate şi în primul rând ieftine sau gratis metode de modificare a maşinii tale, deci nu uita să ne revizitezi zilnic.

Tuning exterior

Tuning interior

Coeficienţi tuning

Dacă ai urmărit toţi paşii de mai sus o să te placă fetele cu până la 60% mai mult, puterea maşinii va creste cu peste 16%, vei avea cuplu mai mare cu pana la 4%, aerodianmicitate va creşte cu 5-6% si look-ul maşinii tale se va îmbunătăţii cu peste 30%.

Doar prin simpla citire, analizare şi aplicare a acestui articol în viaţa de zi cu zi, Ionuţ (membru a echipei de teste ştinţifice joo.ro) a devenit un raicer mai bun, chiar şi mai mult.

Matiz-ul său acuma are peste 104 cai putere si un cuplu de 131 NM, acest lucru a fost testat prin intermediul unui dyno-test făcut în Germania, maşina prinde acuma 0-100 în mai puţin de 9 secunde. Cine mai are nevoie de turbo atâta timp cât există acest ghid de tuning.

Să nu uităm că succesul la femei al lui Ionuţ a crescut cu peste 71%, fetele sunt înebunite dupa el şi deja a devenit o celebritate locală, in satul Mototârla, comuna Tunăreni, judeţ Ilfov, Romania.

Încheierea ghid-ului

Precizăm ca toate cele menţionate în acest articol sunt reale, pentru a avea coeficienţi de tuning căt mai mari puteţi folosii de mai multe ori acelasi element de tuning, de exemplu 2 folii puse una peste alta, 6 brăduleţi agăţaţi prin maşină.

Dorim să informăm public că nici un animal, om sau maşină nu a fost rănit in cursul testării / implementării ghid-ului, că cercetătorii joo.ro sunt calificaţi pentru a face orice expertiză asupra oricărui element de tuning o adevărată legendă, că ne adresăm la maşina ca la o persoană vie.

Nu suntem responsabili pentru orice eventuale daune de imagine,morale sau monetare care pot fii cauzate de acest ghid, nu încurajăm cititorul să il urmărească. Dacă ai urmărit acest ghid şi lumea ţi se adresează ca cocalar infect, bizon sau chiparos va trebui să reiei pasul 1 factorizat de n ori (n fiind numărul de adresări).

Dacă ai scris şi tu despre tuning, raiceri, etc. şi vrei să apară la noi pe site contactează-ne la contact@joo.ro cu subiectul "Tuning", urmând să precizezi date de contact şi articolul.

Aceasta este ghidul nostru "Şasă cai putere în plus", visul lui Ionuţ de a devenii o celebritate înplinit şi o posibilă viitoare poveste a ta, drive safe.